Nomiko ønsker vår nye medarbeider velkommen!

Forrige mandag kunne vi endelig ønske vår nye medarbeider, Celina Aursand, velkommen til Nomiko. Celina har nettopp fullført sin lektorutdanning i realfag med mastergrad i kjemi ved NTNU i Trondheim.

Celina har gjennom studiene hatt kjemi som hovedretning og har spesialisert seg innenfor naturmiljø- og analytisk kjemi. Hennes mastergrad omhandlet sjøfugl som en mulig vektor i transporten av PFAS og noen selekterte grunnstoffer, derunder flere tungmetaller, til arktiske områder. Hun har med andre ord en svært relevant spisskompetanse innen miljøkjemi som vil komme Nomiko og våre kunder til nytte. I løpet av sin første arbeidsuke har Celina allerede rukket å besøke både behandlingsanlegg for EE-avfall (REVAC) og NOAH sitt deponi for farlig avfall på Langøya.

Vi har spurt Celina om hvorfor hun ønsket å jobbe med oss i avfallsbransjen:
 Jeg ønsket å jobbe i avfallsbransjen fordi miljø, bærekraft og formidling er noe jeg engasjerer meg sterkt for. Å kunne bidra til at avfall blir håndtert på en effektiv, forsvarlig og miljøbevisst måte synes jeg høres utrolig givende ut, og er noe jeg gleder meg til å lære mer om. Jeg ser frem til varierte og læringsrike dager i avfallsbransjen og hos Nomiko.

I tillegg spurte vi hvilke typer avfall Celina engasjerer seg spesielt for:

Jeg har gjennom studiet fått en spesiell interesse for tungt nedbrytbare miljøgifter som har mulighet for å lang-transporteres vekk fra utslippsområdene, i tillegg til å akkumulere i forskjellige organismer gjennom næringskjeden. Derfor ønsker jeg spesielt å bidra til at slike miljøgifter ikke kommer på avveie og utgjøre skade for natur og dyreliv.

Vi gleder oss til en ny høst med nye utfordringer og nå med Celina på laget!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *